ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακοινώσεις
Αρχείο
 

2ο χορευτικό συναπάντημα "Σαν χορεύω, ταξιδεύω" (Σια 13/5/2018)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ΣΙΑΣ σε συνεργασία  
με την Αθλητική Ένωση ΣΙΑΣ, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και  το Κέντρο Τέχνης και Βιωματικής Μάθησης "Όλβιον",
διοργανώνουν το 2ο χορευτικό συναπάντημα με τίτλο

 "Σαν χορεύω, ταξιδεύω"  

Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 7:30μ.μ.  
στον χώρο του Κοινοτικού Αμφιθεάτρου ΣΙΑΣ

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: 

ο χορευτικός Όμιλος ΣΙΑΣ,  
η ομάδα παραδοσιακού χορού "Όλβιον 
του χοροδιδασκαλείου "Ρύμβος" και  
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού "Κλειγένης 
(Ελλάδα - Χαλκιδική). 

Οι χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν χορούς
από Κύπρο και Ελλάδα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού θα συνοδεύεται
από μουσικό σχήμα με τραγούδια της περιοχής Χαλκιδικής.

Είσοδος ελεύθερη.   


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της Κοινοτικής Υπηρεσίας Στήριξης οικογένειας, παιδιών και εφήβων «ΦΟΙΝΙΚΑΣ».
Πρόκειται για μια πιλοτική επιτόπια έρευνα, για εκτίμηση/διάγνωση αναγκών των κατοίκων Σιας, Λυθροδόντα, Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη και έχει σκοπό την εφαρμογή ενός προληπτικού κοινοτικού  προγράμματος πολύ-επίπεδης, ψυχοκοινωνικής στήριξης ατόμων, παιδιών και οικογενειών των κοινοτήτων μας.
Το πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, συγχρηματοδοτείται και θα αξιολογείται από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και θα υλοποιηθεί από το FREDERICKUNIVERSITY και Ομάδα Εξειδικευμένων Κοινωνικών Λειτουργών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2017
Ώρα: 19:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Σιας

Υπεύθυνη παρουσίασης η Κοινωνική Λειτουργός κα Άντρεα Παναγιώτου.
Στην παρουσίαση, θα είναι παρών ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σιας, Δρ Αντρέας Κασουλίδης και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου, Δρ Άντρη Ανδρονίκου.


Ανεύρεση των οστών και κηδεία του Ήρωα της κοινότητάς μας
Ιάκωβου Θεοδώρου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί από την οικογένεια του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Ιάκωβου Θεοδώρου, ότι έχουν ανευρεθεί και ταυτοποιηθεί τα οστά του και έχει ήδη προγραμματιστεί η τέλεση της κηδείας του Ήρωα της κοινότητάς μας, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Τσέρι, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ.

Όπως έχουμε ενημερωθεί, η οικογένεια έχει φροντίσει για τη διάθεση λεωφορείου που θα μεταφέρει δωρεάν όσους επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από το χώρο του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 10:15 π.μ.

Η διάθεση του λεωφορείου γίνεται εις μνήμην των γονέων του Ιάκωβου, Θεόδωρου και Αρτεμισίας και του αδελφού του Αντώνη Παπαδόπουλου, από τη σύζυγο του μακαριστού Αντώνη, Αντρούλλα Παπαδοπούλου.

 

Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

«ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας ενημερώνουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, θα συμμετάσχουν στην παγκύπρια εκστρατεία της ομάδας «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου.

Η ομάδα «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», είναι μέρος της καμπάνιας «Let’s do it World!”, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Η οργάνωση αυτή, θεωρείται η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών και το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί στον κόσμο.

Η πρώτη συμμετοχή της Κύπρου ήταν το 2012 με συμμετοχή 4000 εθελοντών και συλλογή πέραν των 20 τόνων σκουπιδιών από διάφορες περιοχές. Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια συμμετέχει και η κοινότητά μας, με στόχο τον καθαρισμό από σκουπίδια του δρόμου Σιας-Μοσφιλωτής. Σημείο εκκίνησης είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο στις 10:00 π.μ.

Καλούμαστε όλοι όπως στηρίξουμε την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, γιατί η επιτυχία της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αγάπη όλων μας, για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Παγκύπριος Έρανος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Αγαπητοί Συγχωριανοί,
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ) θα επισκεφθούν το χωριό μας εθελόντριες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, στα πλαίσια του Παγκύπριου εράνου, ο οποίος διεξάγεται από πόρτα σε πόρτα.
Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, είναι ένας ανθρωπιστικός οργανισμός, που στηρίζεται σε εθελοντές και καθοδηγείται από τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και έχει ως αποστολή του τη βοήθεια, πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε όλο τον κόσμο, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου, χωρίς διάκριση γένους, φύλου, ηλικίας, κοινωνικής θέσης, θρησκείας ή πολιτικής τοποθέτησης.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί στη θετική μας ανταπόκριση με οποιαδήποτε χρηματική εισφορά. Η βοήθειά όλων μας σημαίνει πολλά και θα συμβάλει ώστε να δώσουμε πρακτική βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και έχουν κτυπηθεί από κάποια συμφορά.

  

Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, ζητούνται προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου, με σκοπό τη χρησιμοποίησή του ως εστιατορίου, ταβέρνας, καφετέριας, με διάρκεια συμβολαίου 2 συν 1 χρόνια.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο καθορίζει ως ελάχιστη τιμή προσφοράς το ποσό των €150, η οποία αφορά ΜΟΝΟ τους 6 Καλοκαιρινούς μήνες (για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα δικαιούται να το διαχειρίζεται ΔΩΡΕΑΝ). Σημειώνεται ότι καμία άδεια δε θα παρέχεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα, ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση, για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, μουσικής, προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών, υπηρεσιών διαδικτύου, ή οποιασδήποτε άλλης υποχρεωτικής άδειας.
Για οποιεσδήποτε αλλαγές στο χώρο του πάρκου, ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς το Κοινοτικό Συμβούλιο και να προχωρά μόνο μετά από γραπτή συγκατάθεση του Συμβουλίου.
Ως χώροι ενοικίασης καθορίζονται η νεοανεγερθείσα αίθουσα και η κουζίνα και για διευκόλυνση των εργασιών παραχωρούνται ο απέναντι πλακόστρωτος χώρος και οι τουαλέτες.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν τις προσφορές τους σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 4 Απριλίου, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώνουν ευκρινώς το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παραχωρεί το χώρο για διάφορες εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο, για να διευκρινιστεί ποιος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Συμβουλίου. 
Οι βασικοί όροι του συμβολαίου θα καθοριστούν με δικηγόρο.
Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
VIDEO
 
3D GALLERY
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.