ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακοινώσεις
Αρχείο
 

Αναστολή Πράσινου Σημείου στην κοινότητα μας

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας ενημερώνουμε ότι  αναστέλλεται η λειτουργία του Πράσινου Σημείου στην κοινότητά μας, μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς  το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου  στο  συγκεκριμένο χώρο.

Σας αναφέρουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας μπορούν να μεταβαίνουν και να εναποθέτουν ΔΩΡΕΑΝ τα απόβλητά τους στο Πράσινο Σημείο Αλάμπρας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο πεδίο βολής Ιδαλίου και στο οποίο μπορούν να μεταφέρονται στερεά απόβλητα (κλαδέματα, στρώματα, έπιπλα, μπάζα, πλαστικά, αλουμίνιο, ξύλα, λαμπτήρες, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικές κατασκευές κλπ).

Οι Ώρες Λειτουργίας του Πράσινου Σημείου Αλάμπρας είναι οι ακόλουθες:

 • Δευτέρα – Σάββατο : 09:00 – 18:00 (Χειμερινό Ωράριο) και 09:00 – 20:00 (Θερινό Ωράριο)
 • Κυριακή:  09:00 – 14:00

Παρακαλούνται όλοι πολίτες όπως χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο για μεταφορά διαφόρων αποβλήτων και να αποφεύγουν τη ρήψη τους σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στην κοινότητα, για αποφυγή τόσο της ρύπανση του φυσικού μας χώρου  όσο και της δημιουργίας εστιών μόλυνσης.


Έναρξη προγραμμάτων ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΑΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗΒΕΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ 22/9/2020


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» το οποίο προσφέρει ευκαιρίες άθλησης με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας, είναι σε θέση να προσφέρει προγράμματα γυμναστικής στην κοινότητά μας για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα προγράμματα που θα μπορούσαν  να προσφερθούν στην κοινότητα μας  άμεσα, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι τα πιο κάτω:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ  (Από παιδιά 4 χρονών και άνω) –ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-17:30
  Στο Πρόγραμμα Γενικής Άθλησης
    διδάσκονται  τα αθλήματα:  Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Αγωνίσματα Στίβου καθώς και πρόγραμμα εκμάθησης Τένις (ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει). Στόχος του προγράμματος είναι η προ-αθλητική προετοιμασία και η παροχή κινήτρων για περαιτέρω ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διαρκής βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των παιδιών.
 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ  (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)- ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-19:30
  Στα πλαίσια προγράμματος γενικής άθλησης προσφέρεται το πρόγραμμα γυμναστικής functionaltraining για ομάδες ενηλίκων.
  Η λειτουργία και των δύο προγραμμάτων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Για το σκοπό αυτό παρακαλώ όπως δηλώσετε ενδιαφέρον στο Κοινοτικό Συμβούλιο (22465340), μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.


Μήνυμα από το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις Aγιες Μέρες που έπονται

Αγαπημένοι μας συγχωριανοί,

Ζούμε αναμφισβήτητα κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι μέρες που διανύουμε είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερες και σε συνάρτηση με τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί για περιορισμό της εξάπλωσης, καλούμαστε όλοι, με σύνεση και υπομονή να ακολουθήσουμε ευλαβικά τους κανονισμούς, με στόχο να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμαστε όλοι οι Πιστοί να βαδίσουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να γιορτάσουμε την Ανάσταση με πολύ διαφορετικές συνθήκες. Μακριά από τις Εκκλησίες μας και μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, καλούμαστε ο καθένας ξεχωριστά να πορευθούμε στη Μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και να ζήσουμε το αληθινό νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής που αποτυπώνεται με το θρίαμβο της αγάπης και της λύτρωσης.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους δύναμη και υπομονή και να περάσουμε τις ¶γιες αυτές μέρες με προσευχή και ιδιαίτερη προσοχή!

«Καλή Ανάσταση»
«Μένουμε Σπίτι»


Σημαντική Ανακοίνωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κορoνοϊού στην Κύπρο, σημειώνεται ότι η συνεργασία OΛΩΝ, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση, παρακολουθώντας τις εγκυκλίους και ανακοινώσεις των Αρμόδιων Αρχών και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα.

Μετά και από τις τελευταίες οδηγίες που έχουμε πάρει από την Ένωση Κοινοτήτων σας αναφέρουμε τα πιο κάτω, τα οποία αφορούν έκτακτα μέτρα τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση της εξάπλωσης του κορoνοϊού:

1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος θα εξυπηρετούν τους πολίτες ΜΟΝΟ αφού πρώτα ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί τηλεφωνικώς στο Κοινοτικό Συμβούλιο ή στον Κοινοτάρχη και εξασφαλίσει ραντεβού σε ώρα και ημέρα που θα του υποδειχθεί. Σας τονίζουμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις για αιτήματα που δεν είναι ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και που μπορούν να διευθετηθούν αργότερα.

2. Σας αναφέρουμε ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις όλων των κοινοτικών Συμβουλίων αναβάλλονται.

3. Σας αναφέρουμε ότι κατά είσοδο σας στο Συμβούλιο, πρέπει να προχωρείτε με απολύμανση των χεριών σας με ειδικό αντισηπτικό το οποίο έχουμε στην είσοδο.

4. Όσοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή ήρθαν σε επαφή με άτομα τα οποία έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή με άλλα άτομα, τηρώντας τις 14 μέρες περιορισμού!

5. Να περιορίσουμε όλοι άσκοπες μετακινήσεις και συγκεντρώσεις, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού και για να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

6. Φροντίζουμε επιμελώς την ατομική μας υγιεινή, με καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών!

7. Να καθαρίζουμε, να απολυμαίνουμε και αερίζουμε τακτικά το σπίτι και τους χώρους εργασίας μας!

Για την ασφάλεια όλων μας και στα πλαίσια της συμβολής όλων για μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων, χρειάζεται η αντιμετώπιση του θέματος με υπευθυνότητα! Θα πρέπει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και κρισιμότητα των στιγμών και να τηρούμε με ευλάβεια τις όποιες αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται για ένα και μοναδικό στόχο: Μείωση της διασποράς του ιού μέχρι την εξάλειψη!
Ακάλυπτοι Λάκκοι εντός της Κοινότητας

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Επανερχόμαστε ξανά στο θέμα των «Ακάλυπτων Λάκκων», μετά και από το ατυχές περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στην κοινότητά μας πριν από μερικές εβδομάδες και τονίζουμε την υποχρέωση μας για κάλυψη ακάλυπτων λάκκων, ενόψει και της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον περί της Ενιαίας Διαχείρισης των Υδάτων Νόμο, όλοι οι κάτοχοι άδειας έργου υδροληψίας, οφείλουν να το διατηρούν επαρκώς καλυμμένο ή περιφραγμένο ή να μεριμνούν ώστε αυτό να προστατεύεται επαρκώς με μόνιμη κατασκευή, για αποφυγή δημόσιου κινδύνου.

Για την τήρηση και εφαρμογή του πιο πάνω νόμου, καθώς και για την προστασία και εξάλειψη οποιουδήποτε κινδύνου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν στα τεμάχιά τους ακάλυπτους λάκκους, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε ασφαλή κάλυψη ή περίφραξή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η μη συμμόρφωση με τον πιο πάνω νόμο, συνεπάγεται και την ποινική δίωξη των παραβατών.

Ταυτόχρονα, σε περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώσετε την παρουσία ακάλυπτου λάκκου σε οποιοδήποτε αγροτεμάχιο ή ακίνητο, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Με τη συνεργασία και την έμπρακτη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο από την παρουσία ακάλυπτων λάκκων στην κοινότητά μας και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας τόσο για μας όσο και για τα κατοικίδιά μας.


 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σιας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας οργανώνει τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στη Σια τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», που θα περιλαμβάνει:

 1. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στις 10:30π.μ. (λόγω έλλειψης χώρου στην εκκλησία θα εισέλθουν μόνο τα λάβαρα του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Σχολείου Σιας.  Τα υπόλοιπα λάβαρα θα παραταχθούν έξω από την εκκλησία)
 2. Πανηγυρικό της ημέρας από την κ. Μαρία Καραγιάννη, Διευθύντρια Δημοτικού Σιας
 3.  Παρέλαση (γύρω στις 10:45π.μ.)
 4. Δεξίωση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας

Η προσπάθεια του Σχολείου είναι να πάρει ο εορτασμός πανηγυρικό, περιφερειακό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή κατά το δυνατό και των οκτώ κοινοτήτων της περιφέρειας του Γυμνασίου (Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας, Σιας, Μοσφιλωτής, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Κόρνου και Πυργών) και ως εκ τούτου προτρέπεστε να συμμετάσχετε στον Εορτασμό.  Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν παιδιά του Γυμνασίου και παιδιά από τα δημοτικά σχολεία των οκτώ κοινοτήτων, καθώς και νηπιαγωγεία της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας.

Όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις των πιο πάνω κοινοτήτων είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν στην παρέλαση με τις σημαίες (ελληνικές, κυπριακές) και τα λάβαρά τους. 

Οι αντιπροσωπείες των σωματείων, μετά τη δοξολογία, παρακαλούνται να μεταβούν στον χώρο εκκίνησης της παρέλασης, όπου οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, που έχουν και τη γενική ευθύνη, θα  τους ταξιθετήσουν στους αντίστοιχους χώρους.

Η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος, η Μαθητική Κοινότητα
του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας
και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας

Παρακαλώ απαντήστε μέχρι την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, για έγκαιρο και καλύτερο προγραμματισμό της Παρέλασης.  Σωματεία και Οργανώσεις που δεν θα δηλώσουν, θα μπουν σε τυχαία σειρά, όπως θα αποφασίσουν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου, που είναι και Υπεύθυνοι της Παρέλασης.

 


Ανακοίνωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος θα συνλειτουργήσει με το νέο Πάτερ της εκκλησίας μας που θα χειροτονηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή θα ακολουθήσει δεξίωση στο κοινοτικό συμβούλιο ΣΙΑΣ.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», παρουσιάζουν τη Θεατρική Παράσταση «Οι Μαννοί» (Οι Ηλίθιοι) μια επίκαιρη και εξαιρετική κωμωδία του Neil Simon, σε διασκευή/μετάφραση στην κυπριακή διάλεκτο του Μιχάλη Ττερλικκά και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μελέκη.

Το έργο είναι ένα ευφυές θεατρικό παραμύθι, γραμμένο με παιγνιώδη και παρωδιακή διάθεση, μια έξυπνη φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, μια σύγχρονη παραβολή, η οποία μιλάει με άκρως ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για το φόβο, την υποταγή, τις προκαταλήψεις, την άγνοια, τις δεισιδαιμονίες και τη χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης.

Η ιστορία διαδραματίζεται πριν από κάμποσα χρόνια, στο χωριό «Εξίκκιν», της έβδομης επαρχίας της Κύπρου, της «Αναπαλωτούσας». «Στη Χώραν, ένας νέος δάσκαλος, δκιαβάζει στην εφημερίδαν ότι στο χωρκόν «Εξίκκιν», κάποιος γιατρός ζητά δάσκαλον για την κόρην του. Πκιάννει την στράταν, φτάνει στο χωρκόν τζαι τους πρώτους που βρίσκει τζαι συντυχάνει μιτά τους, καταλάβει ότι κάτι εν πάει καλά με το νουν τους. Ύστερα μαθθαίννει ότι το χωρκόν δέρνει το μια κατάρα, που τους κάμνει να γεννιούνται ούλλοι μαννοί, μα τζαι να μεν ιμπορούν να αγαπήσουν. Τζαι το σειρόττερον, όποιος μείνει στο χωρκόν πάνω που 24 ώρες μαννέυκει τζαι τζείνος, εξόν τζ’αν καταφέρει να γητέψει την κατάραν πριχού να μαννέψει. Η μαθήτριά του, η Σοφία εν’ σωστή ανεράδα στην ομορκιάν, μα θεόμαννη. Ο δάσκαλος ερωτέυκεται την τζαι παλέυκει να την μάθει γράμματα, μέσα σε 24 ώρες, να την γιατρέψει που την μαννοσύνην της τζαι να γητέψει την κατάραν για να μπορέσει τζαι τζίνη να αγαπήσει…»

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ζωή Κυπριανού, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Τουμάζου, Φοίβος Γεωργιάδης, Μόνικα Μελέκη, Μαρία Ζορλή, Δημήτρης Χ’’Παύλου, Ειρήνη Αθανασίου και Χρίστος Κυριάκου.

Σας καλούμε όλους για να απολαύσουμε μαζί μια ευχάριστη θεατρική βραδιά, ένα έργο με πολύ γέλιο, με μηνύματα και γραμμένο στην καλή Κυπριακή διάλεκτο, που το κάνει προσιτό και οικείο στο ευρύ κοινό.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στo Κοινοτικό Αμφιθέατρο. Είσοδος ΔωρεάνΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 09/07/2019

ΩΡΑ

7:00-9:00 MM

ΧΩΡΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 


Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιάΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» το οποίο προσφέρει ευκαιρίες άθλησης με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας, είναι σε θέση να προσφέρει προγράμματα γυμναστικής για παιδιά από 4 χρονών και πάνω.

Τα προγράμματα που θα μπορούσαν  να προσφερθούν στην κοινότητα μας  τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι τα πιο κάτω:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ  (Από 4 χρονών)
  Στο Πρόγραμμα Γενικής Άθλησης
    διδάσκονται  τα αθλήματα:  Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Χειροσφαίριση, Αγωνίσματα Στίβου και διεξάγεται στον αθλητικό χώρο του σχολείου  μας.
  Στόχος του προγράμματος είναι η προ-αθλητική προετοιμασία και η παροχή κινήτρων για περαιτέρω ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διαρκής βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των παιδιών.
 2. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ( Taekwondo ) ή HAPKIDO (Από 4 χρονών)
  Πολεμικές τέχνες που προσφέρουν στα παιδιά( αγόρια και κορίτσια) πολλά πνευματικά και σωματικά οφέλη όπως: πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, σεβασμό, επιμονή, αυτοέλεγχο, κοινωνικοποίηση κ.α.
 3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  Δημοφιλές ομαδικό άθλημα, στα πλαίσια του οποίου τα παιδιά θα αναπτύξουν τις
    ικανότητες και δεξιότητες τους, θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και θα διδαχθούν τα βασικά στοιχεία της τεχνικής και τακτικής του αθλήματος, καθώς και τους κανονισμούς του.

Κόστος :
Το κόστος για συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται περίπου
  στα €80-€120 ευρώ για ολόκληρο το χρόνο ( Σεπτέμβριο- Ιούνιο) και πληρώνεται σε 3 δόσεις. 
Για να μπορέσουν να δημιουργηθούν τμήματα θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον από τα παιδιά της κοινότητας μας.

Για το σκοπό αυτό παρακαλώ όπως δηλώσετε ενδιαφέρον  στο τηλέφωνο του Κοινοτικού Συμβουλίου (22465340) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ, καθώς και σε ποιά προγράμματα ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε. Μπορείτε να επιλέξετε και τα 3 προγράμματα.


Παγκύπριος Έρανος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (14/05/2019)

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ) θα επισκεφθούν το χωριό μας εθελόντριες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες θα συνοδεύονται από εθελόντριες της κοινότητάς μας, στα πλαίσια του παγκύπριου εράνου, ο οποίος διεξάγεται από πόρτα σε πόρτα.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, είναι ένας ανθρωπιστικός οργανισμός, που στηρίζεται σε εθελοντές και καθοδηγείται από τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και έχει ως αποστολή του τη βοήθεια, πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε όλο τον κόσμο, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου, χωρίς διάκριση γένους, φύλου, ηλικίας, κοινωνικής θέσης, θρησκείας ή πολιτικής τοποθέτησης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί στη θετική μας ανταπόκριση με οποιαδήποτε χρηματική εισφορά. Η βοήθειά όλων μας σημαίνει πολλά και θα συμβάλει ώστε να δώσουμε πρακτική βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και έχουν κτυπηθεί από κάποια συμφορά.

 Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Παραδοσιακή εκδήλωση (2/6/2019)

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργανώνει Φεστιβάλ στις 2 Ιουνίου με την επωνυμία «Παράδοσης καλέσματα τζιαι που τη Σιάν εδέσματα» !
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα γίνεται απόσταξη ζιβανίας, ψήσιμο και κοπή τραχανά, πίττες της σάτζιης και λουκουμάδες,  παρασκευή χαλουμιών και παλουζέ κ.λ.π.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα εκτίθενται παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα. Παρακαλούνται οι συγχωριανοί μας που διαθέτουν στα σπίτια τους οποιαδήποτε παραδοσιακά εργαλεία ή αντικείμενα και μπορούν να τα δανείσουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο, να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

 • Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας 22465340
 • Σέργιος Μιχαήλ 99352595
 • Μαρία Κωστή 99857736
 • Αντρέας Χρυσοστόμου 99609766
 • Γερόλεμος Παυλή 99550231
 • Κούλλης Κυριάκου 99460542
 • Μάκης Παναγιώτου 99651879
 • Φίλιππος Φιλίππου 99609483

Όλα τα αντικείμενα και εργαλεία, τα οποία θα δανειστούν για την εκδήλωση, θα επιστραφούν με ασφάλεια στους ιδιοκτήτες.

Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, ζητούνται προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου, με σκοπό τη χρησιμοποίησή του ως εστιατορίου, ταβέρνας, καφετέριας, με διάρκεια συμβολαίου 2 συν 1 χρόνια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καθορίζει ως ελάχιστη τιμή προσφοράς το ποσό των €150, η οποία αφορά ΜΟΝΟ τους 6 Καλοκαιρινούς μήνες (για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα δικαιούται να το διαχειρίζεται ΔΩΡΕΑΝ). Σημειώνεται ότι καμία άδεια δε θα παρέχεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα, ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση, για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, μουσικής, προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών, υπηρεσιών διαδικτύου, ή οποιασδήποτε άλλης υποχρεωτικής άδειας.

Για οποιεσδήποτε αλλαγές στο χώρο του πάρκου, ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς το Κοινοτικό Συμβούλιο και να προχωρά μόνο μετά από γραπτή συγκατάθεση του Συμβουλίου.

Ως χώροι ενοικίασης καθορίζονται η νεοανεγερθείσα αίθουσα και η κουζίνα και για διευκόλυνση των εργασιών παραχωρούνται ο απέναντι πλακόστρωτος χώρος και οι τουαλέτες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν τις προσφορές τους σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώνουν ευκρινώς το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παραχωρεί το χώρο για διάφορες εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο, για να διευκρινιστεί ποιος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Συμβουλίου. 

Οι βασικοί όροι του συμβολαίου θα καθοριστούν με δικηγόρο.


Στα Μονοπάτια της Παράδοσης (10/5/2019)


Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Αγαπητοί  Συγχωριανοί,

Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλα τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, σας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα  καλείστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητάς μας στις 4:00 μ.μ., να γιορτάσουμε την Ανάσταση με Παραδοσιακά Παιχνίδια. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται Φλαούνες και Κόκκινα Αυγά!

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους σας Καλό Πάσχα και η Ανάσταση να φέρει σε όλους Υγεία και Ευτυχία!


ΠΡΟΣΟΧΗ
«Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού από τις κροτίδες, ακόμη και ακρωτηριασμού»!


 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε συγχωριανούς μας, που έμειναν άνεργοι λόγω της οικονομικής κρίσης ή δεν μπορούν να εργαστούν λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και σας καλούμε να προσφέρετε και εσείς έστω κι από το υστέρημά σας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.
Για όσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα υπάρχει  λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου με αρ. 357006008351.

Για να μη θιγούν ή στοχοποιηθούν οικογένειες, η όλη προσπάθεια γίνεται διακριτικά και με πλήρη εχεμύθεια. Εάν κάποιος χρειάζεται στήριξη ή γνωρίζει κάποιο συγχωριανό μας που νομίζει ότι πρέπει να βοηθηθεί και δεν ήρθε σε γνώση μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με:

 • Τον Πρόεδρο του Κοιν. Συμβουλίου κ. Σέργιο Μιχαήλ (Πισσία)  τηλ. 99352595
 • Την Αντιπρόεδρο του Κοιν. Συμβουλίου κα Μαρία Κωστή τηλ. 99857736

Aυτό το ΠΑΣΧΑ ας μη λείψουν από καμιά οικογένεια τα απαραίτητα!

 

Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
VIDEO
 
3D GALLERY
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.