ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Ανακοινώσεις
Αρχείο
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- «ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ» 17/05/2024

14 Μαΐου 2024

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας,
σε συνεργασία με το Θεατρικό Όμιλο του Σωματείου
«ΕΛΗΑ» Λυθροδόντα παρουσιάζουν
την ξεκαρδιστική επιθεώρηση του Τάσου Τράτου
και Χαράλαμπου Χαραλάμπους:

 «ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ»

Παρασκευή 17 Μαΐου, Ώρα 20:15
Κοινοτικό Αμφιθέατρο Σιας

Κοπιάστε όλοι για να απολαύσουμε μαζί
μια ευχάριστη θεατρική βραδιά,
ένα έργο με πολύ γέλιο!

Είσοδος Δωρεάν


Πασχαλινές Εκδηλώσεις Σιας

25 Απριλίου 2024

Αγαπητοί  Συγχωριανοί,

Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλα τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, σας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα  καλείστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητάς μας στις 4:00 μ.μ., να γιορτάσουμε την Ανάσταση με Παραδοσιακά Παιχνίδια. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται Φλαούνες και Κόκκινα Αυγά!

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα διεξαχθεί πρωτάθλημα αγώνων futsal 5X5. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνείτε στο μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Κούλλη Κυριάκου στο τηλέφωνο  99460542.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους σας Καλό Πάσχα και η Ανάσταση να φέρει σε όλους Υγεία και Ευτυχία!

ΠΡΟΣΟΧΗ
«Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού από τις κροτίδες, ακόμη και ακρωτηριασμού»!


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ 13 - 19 Μαΐου 2024

Τα δάση της Κύπρου
Τα δάση της Κύπρου αποτελούν τη σπονδυλική στήλη  του φυσικού μας περιβάλλοντος. Αποτελούν  τον ανεκτίμητο, διαχρονικό και ανανεώσιμο θησαυρό της χώρας μας που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, γι’ αυτό και οι προσπάθειες για επέκταση και ενίσχυση της προστασίας τους αποτελούν μόνιμο και σταθερό μέλημα των αρμοδίων αρχών. Με την πολύπλευρη και διαχρονική προσφορά τους, τα δάση συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και στη σωματική και πνευματική υγεία του και παράλληλα συμβάλλουν στη διατήρηση της οικολογικής σταθερότητας γενικά.

Οι δασικές πυρκαγιές και οι συνέπειές τους
Οι πυρκαγιές αποτελούν το σοβαρότερο κίνδυνο που απειλεί την ύπαρξη των Κυπριακών δασών. Οι ψηλές και ακραίες θερμοκρασίες, οι δυνατοί άνεμοι, η ξηροφυτική μορφή της βλάστησης και οι μεγάλες κλίσεις των δασοκαλυμμένων εδαφών είναι μερικοί παράγοντες που ευνοούν τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούν οικολογική καταστροφή με βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροχρόνιες συνέπειες. Οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι υλικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές. Οι κυριότερες συνέπειες από τις πυρκαγιές είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η απώλεια καταφυγίου της πανίδας και της χλωρίδας, η διάβρωση του εδάφους, η δημιουργία χειμάρρων και πλημμυρών καθώς επίσης και η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων πόσιμου νερού.

Η κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει δυσμενώς, είναι και η συνεχώς επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή ή καλύτερα κλιματική κρίση όπως καλείται πλέον και η οποία συντελείται σε παγκόσμια κλίμακα. Η χρονιά που πέρασε σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις των επιστημόνων ήταν η πιο θερμή χρονιά των τελευταίων 174 ετών!. Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας την έλλειψη συσπείρωσης και ενεργού δράσης για την αντιμετώπισή της κλιματικής κρίσης. Οι χώρες του νότιου ημισφαιρίου πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή με την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ακραίες θερμοκρασίες, ακανόνιστες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, μακρές περιόδους ξηρασίας και άλλα φαινόμενα. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Κύπρος όπως και οι περισσότερες χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια οι χώρες αυτές μαστίζονται από τεραστίων διαστάσεων δασικές πυρκαγιές οι οποίες στο διάβα τους αποτεφρώνουν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους οι οποίες συνοδεύονται και από τεράστιες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες ενώ το χειρότερο από όλα, προκαλούν και ανθρώπινες απώλειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία και αλλού.

Οι αιτίες των πυρκαγιών στην Κύπρο
Οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης δασικών πυρκαγιών στην Κύπρο με βάση στοιχεία που τηρούνται από το Τμήμα Δασών είναι οι γεωργικές δραστηριότητες, η καύση σκουπιδιών, το ανεύθυνο πέταμα αναμμένων σπίρτων ή αποτσίγαρων, το άναμμα φωτιάς από εκδρομείς για την ετοιμασία φαγητού εκτός των εγκεκριμένων χώρων (εκδρομικοί και κατασκηνωτικοί χώροι), οι στρατιωτικές δραστηριότητες, διάφορες δραστηριότητες σε εξοχικές κατοικίες, το βραχυκύκλωμα ηλεκτροφόρων καλωδίων και σπανιότερα από πτώσεις κεραυνών.

Μέτρα που παίρνει το Τμήμα Δασών
Το Τμήμα Δασών εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δασικών πυρκαγιών το οποίο περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες: την πρόληψη, την ανίχνευση και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Το εν λόγω σύστημα βελτιώνεται και αναβαθμίζεται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν  και τις εξελίξεις της τεχνολογίας. 

Η συμβολή του κοινού
‘Ολοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δάση δεν αποτελούν ευθύνη μόνο του Τμήματος Δασών αλλά ότι όλοι έχουμε να διαδραματίσουμε το δικό μας ρόλο και έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα δάση μας ως κόρη οφθαλμού. Τα δάση αποτελούν ανεκτίμητη μας περιουσία. Είναι δε υποχρέωση και καθήκον ώστε όπως εμείς τα δανειστήκαμε από τους προγόνους μας, να τα παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές για να τα απολαμβάνουν και να τα χαίρονται. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο και θεωρείται επιβεβλημένη  η  συνεργασία όλων με τις αρμόδιες αρχές για την επίτευξη του σκοπού. Ιδιαίτερα δε, πρέπει να προσεχθεί η συμπεριφορά μας όταν βρισκόμαστε στο δάσος αλλά και στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Επιβάλλεται όπως αποφεύγουμε αλλά και να αποτρέπουμε κάθε ενέργεια που ενδεχόμενα θα προκαλέσει πυρκαγιά. Αν δε, διαπιστώσουμε καπνό  ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος, τηλεφωνούμε αμέσως στο 1407 (τηλέφωνο αναγγελίας δασικών πυρκαγιών – δωρεάν κλήση) ή στο 112.

Η Εβδομάδα Προστασίας των Δασών
Το Τμήμα Δασών με στόχο την υπενθύμιση, την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστικότερη  συμμετοχή των πολιτών, κυρίως των νέων, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των δασών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο την «Εβδομάδα Προστασίας Δασών». Φέτος η εβδομάδα αυτή καθορίστηκε για την περίοδο 13 μέχρι 19 Μαΐου.
Η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμένεται πιο δύσκολη σε σχέση με πέρσι αφού οι δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες της χειμερινής περιόδου, με τη μειωμένη βροχόπτωση και τις παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, της ανόδου της θερμοκρασίας και των προβλέψεων των επιστημόνων ότι η γη έχει εισέλθει σε μια φάση όπου οι θερμοκρασίες μεταβάλλονται συνεχώς προς τα πάνω, σε συνδυασμό με τους παράγοντες που συμβάλλουν στην έκρηξη και επέκταση των δασικών πυρκαγιών, τότε το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το Τμήμα Δασών δηλώνει ετοιμότητα ώστε να ριχτεί στη μάχη, καλύτερα οργανωμένο σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως ΒΕΒΑΙΟ, πως από μόνο του δε μπορεί να πετύχει στο ακέραιο και απόλυτα το μεγάλο στόχο για προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές. Η  συνεργασία και η αλληλοβοήθεια με όλες τις εμπλεκόμενες στη δασοπυρόσβεση Υπηρεσίες είναι  επιτακτική ανάγκη και δεδομένη.  Το κλειδί της επιτυχίας όμως, είναι και η δική μας συμπεριφορά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητες μας στο ύπαιθρο και ιδιαίτερα στις εξοχικές κατοικίες, αποφεύγοντας εντελώς τη χρήση φωτιάς ή εργαλείων  όπως ηλεκτροσυγκόλληση και σμυριλιοτροχούς που παράγουν σπινθήρες. Επιπρόσθετα, πρέπει να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα γύρω από τις εξοχικές μας κατοικίες, τις ψησταριές, τους φούρνους, τυχόν αντλιοστάσια και ηλεκτροτουρμπίνες που ενδεχομένως διαθέτουμε, αφού και ο παραμικρός σπινθήρας είναι δυνατό να προκαλέσει μια μεγάλη πυρκαγιά. Όπου οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν με ανάθεση εργασιών σε τρίτους, αυτά πρέπει να γίνουν μόνο κάτω από τη δική μας επίβλεψη και καθοδήγηση. 

Η δική μας ευθύνη
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε τη σημασία των δασών για τον άνθρωπο και να γίνουμε άγρυπνοι φρουροί για την προστασία τους. Ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, τα δάση είναι αναγκαία τόσο για την υγεία όσο και την ποιότητα της ζωής μας. Κάθε σπιθαμή δάσους που καίγεται σε συνδυασμό με τις κλιματικές αλλαγές που συντελούνται, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, πιθανό να οδηγήσουν το νησί μας σταδιακά στην ερημοποίηση. Ας σταθούμε λοιπόν, όλοι μαζί, εμπόδιο στη συρρίκνωση του φυσικού μας πλούτου. Η προστασία του δάσους από τη φωτιά είναι ευθύνη όλων και απαιτεί τη συμβολή όλων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ / Κλάδος Διαφώτισης http://www.moa.gov.cy/forest

17 Απριλίου 2024  


Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις κοινοτικές εκλογές 29/04/2024


Χριστούγεννα στο Χωρίο


Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητας, σας προσκαλούν στη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:30, στο προαύλιο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητάς μας θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με τα τραγούδια τους και την έκθεση/πώληση των κατασκευών τους που έχουν φτιάξει με πολλή αγάπη με τους δασκάλους τους.

Ο Παναγιώτης Καράντωνας με την παρέα του, μέσα από την παρουσίαση εορταστικών τραγουδιών, θα προσφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους μια ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Στην παρέα μας θα έχουμε τον Αντρέα «ΚΛΟΟΥΝ», ο οποίος θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και θα «μεταμορφώσει» τα τολμηρά παιδάκια με ζωγραφιές στο πρόσωπο (FacePainting).

Οι Μικροί Εθελοντές του ΣΚΕ ΣΙΑΣ θα μοιράζουν Χριστουγεννιάτικες Ευχές για να τοποθετηθούν από τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
Κοπιάστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να περάσουμε μια όμορφη βραδιά, με κάστανα, μπόλικο κρασί και ζιβανία και Χριστουγεννιάτικη διάθεση!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΙΑΣ 28/11/2023


Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σιας ζητά για άμεση πρόσληψη:

1. Πτυχιούχο Εκπαιδευτικό για απογευματινή φύλαξη μαθητών
από τις 13:00μ.μ.-16:00μ.μ. για την περίοδο 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2023.

2. Σχολικό Βοηθό
από τις 13:00μ.μ.-16:00μ.μ. για την περίοδο 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2023.
Για πληροφορίες και αιτήσεις επικοινωνήστε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κα Μελίνα Γεωργίου (99665614).


ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 08.09.23


ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΣΙΑΣ

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών δέχεται αιτήσεις από κατοίκους της κοινότητας Σιας  και της γύρω περιοχής που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διαχείριση του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Σιας  καθώς επίσης και το έργο της κατ’ οίκον διανομής της αλληλογραφίας με αμοιβή  €312,00 το μήνα, με τη μορφή της ανάθεσης καθηκόντων και όχι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας .
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 22α  Αυγούστου 2023.
 
Σε εύθετο χρόνο θα πραγματοποιηθούν στατιστικές μετρήσεις για επαναξιολόγηση της αμοιβής.

Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεσθε στον Επαρχιακό Ταχυδρομικό Λευκωσίας   τηλ. 22805800-22805899-22805817

Sias  Postal Agency

Cyprus Post accepts applications of citizens of community  of Sia and surrounded areas    to take over the local postal agency in the form of assignment of duties and not employment, as well as the delivery of mail, with a remuneration of €312,00 on a monthly basis

In due time statistical research will be taken place in order to exam the revise of remuneration

Interested people may contact Lefkosia District  Postal  Officer at tel. 22805800-22805899-22805817. Application deadline is 22nd    of August  2023.  


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


36η Παγκοινοτική Χοροεσπερίδα Σ.Κ.Ε. ΣΙΑΣ

Για καλύτερη οργάνωση, παρακαλώ επικοινωνήστε για κρατήσεις στα τηλ. 99-385174, 99-336922


Προκήρυξη Θέσης Βρεφοκόμου

Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού ΣΙΑΣ προκηρύσσει Θέση Βρεφοκόμου
Απαιτούμενά προσόντα:
α. Δίπλωμα ή Πτυχίο στα Νηπιαγωγικά.
β. Πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη προσωπικότητα και τις απαιτούμενες ικανότητες επικοινωνίας και προσέγγισης ώστε να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα, προστασία, απασχόληση και διαπαιδαγώγηση στα παιδιά.
γ. Εμπειρία σε παρόμοια θέση θα θεωρηθεί επιπρόσθετων προσόν.
Τα ενδιαφερόμενα άτομα παρακαλούνται όπως παραλάβουν και συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση από τον Βρεφοκομικό Σταθμό του ΣΚΕ ΣΙΑΣ (Αρχ. Μακαρίου Γ’ Νο. 8, 2574 Σια Λευκωσία) μέχρι την Παρασκευή 7/7/2023 και ώρα 13:00. Για την επιλογή θα γίνει προφορική συνέντευξη από μέλη της διοικούσας επιτροπής ΣΚΕ ΣΙΑΣ.
Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Ημερομηνία έναρξης εργασίας 1/9/2023
Για διευκρινίσεις αποταθείτε στο τηλ. 99 336922


 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού 11/06/2023


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Προκήρυξη Θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για παιδιά με ειδικές ανάγκες

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΙΑΣ
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 8, 2574 Σια
Τηλ.22465340, Φαξ.22532703
E-mail:info@sia.org.cy

Προκήρυξη Θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού
για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η Σχολική Εφορεία Σιας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενες/ους για πλήρωση της πιο κάτω θέσης:

 • Θέση Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας (1 θέση). Η θέση είναι για άμεση πρόσληψη και θα ισχύει και για τη Σχολική Χρονιά 2023-24.

Ώρες Εργασίας: 07:15-15:00.
Απαιτούμενα Προσόντα:

 • Απολυτήριο Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.
 • Δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγού, ψυχολογίας, νοσηλευτικής, κοινωνικού λειτουργού ή άλλου, συναφές με την εργασία θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.
 • Να είναι υγιής. Το άτομο που θα προσληφθεί θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας από κυβερνητικό γιατρό.

Παρακαλούνται όλες/όλοι οι ενδιαφερόμενες/νοι  όπως προσκομίσουν στη σχολική Εφορεία Σιας επιστολή, με την οποία να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση.
Οι επιστολές θα πρέπει να κατατεθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο σε κλειστό φάκελο, μέχρι Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στη Σχολική Εφορεία Σιας, στο τηλέφωνο 22465340.


Ανακοίνωση - Πασχαλινές Εκδηλώσεις Σίας  

6 Απριλίου 2023

Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Αγαπητοί  Συγχωριανοί,

Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλα τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, σας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα  καλείστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητάς μας στις 4:00 μ.μ., να γιορτάσουμε την Ανάσταση με Παραδοσιακά Παιχνίδια. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται Φλαούνες και Κόκκινα Αυγά!

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα διεξαχθεί πρωτάθλημα αγώνων futsal 5X5. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνείτε στο μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Κούλλη Κυριάκου στο τηλέφωνο  99460542.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους σας Καλό Πάσχα και η Ανάσταση να φέρει σε όλους Υγεία και Ευτυχία!

ΠΡΟΣΟΧΗ

«Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού από τις κροτίδες, ακόμη και ακρωτηριασμού»!


15 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, ζητούνται προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου, με σκοπό τη χρησιμοποίησή του ως εστιατορίου, ταβέρνας, καφετέριας, με διάρκεια συμβολαίου 2 συν 1 χρόνια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καθορίζει ως ελάχιστη τιμή προσφοράς το ποσό των €150, η οποία αφορά ΜΟΝΟ τους 6 Καλοκαιρινούς μήνες (για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα δικαιούται να το διαχειρίζεται ΔΩΡΕΑΝ). Σημειώνεται ότι καμία άδεια δε θα παρέχεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα, ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση, για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, μουσικής, προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών, υπηρεσιών διαδικτύου, ή οποιασδήποτε άλλης υποχρεωτικής άδειας.

Για οποιεσδήποτε αλλαγές στο χώρο του πάρκου, ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς το Κοινοτικό Συμβούλιο και να προχωρά μόνο μετά από γραπτή συγκατάθεση του Συμβουλίου.

Ως χώροι ενοικίασης καθορίζονται η νεοανεγερθείσα αίθουσα και η κουζίνα και για διευκόλυνση των εργασιών παραχωρούνται ο απέναντι πλακόστρωτος χώρος και οι τουαλέτες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν τις προσφορές τους σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31  Μαρτίου, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώνουν ευκρινώς το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παραχωρεί το χώρο για διάφορες εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο, για να διευκρινιστεί ποιος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Συμβουλίου. 

Οι βασικοί όροι του συμβολαίου θα καθοριστούν με δικηγόρο.


 


Διαδικασία αναθεώρησης και τροποποίησης των Πολεοδομικών Ζωνών της Δήλωσης Πολιτικής, η οποία καλύπτει και την Κοινότητα Σιας. 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από Εγκύκλιο Επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, άρχισε η διαδικασία αναθεώρησης των Πολεοδομικών Ζωνών της Δήλωσης Πολιτικής, η οποία αφορά και την Κοινότητα μας. 

Σύμφωνα με την καθορισθείσα διαδικασία θα γίνει Παγκοινοτική Συγκέντρωση στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας μας στις 02/03/2023 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18:00 ώστε οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να υποβάλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους, συνοδευόμενες από τα αναγκαία πιστοποιητικά (όπως τοπογραφικό σχέδιο, αντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας), οι οποίες οπωσδήποτε να είναι τεκμηριωμένες. Γραπτές εισηγήσεις ως περιγράφεται πιο πάνω μπορούν να υποβάλουν και ιδιοκτήτες γης που δεν μπορούν να παραστούν στην Παγκοινοτική Συγκέντρωση. Όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να σταλούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο πριν τις 02/03/2023 ή να παραδοθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της Παγκοινοτικής Συγκέντρωσης. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με το Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο θα τις αξιολογήσει κατά τη διαμόρφωση των εισηγήσεών του προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Εισηγήσεις που δεν είναι τεκμηριωμένες ή δεν συνοδεύονται από τα αναγκαία έγγραφα δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Σημειώνεται ότι τα ατομικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν μόνο στην αρμόδια Τοπική Αρχή (Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας), καθότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεων δε θα εξετάζει ατομικά αιτήματα και δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο σύστημα «Ιππόδαμος» πολιτών, παρά μόνο της οικείας Τοπικής Αρχής.


Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2018 (Ν. 127(Ι)/2018), Άρθρο 26(7))

Δημόσια Παρουσίαση στο πλαίσιο εκπόνησης Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την υλοποίηση φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1.27 MW στην κοινότητα Σιά.

Στη ΜΕΕΠ παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη κατασκευή και λειτουργία του έργου και την ακριβή του τοποθεσία. Με σκοπό την παροχή δυνατότητας στο ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλει οποιαδήποτε σχόλια και προτάσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, η ΜΕΕΠ θα είναι αναρτημένη στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://ynbconsulting.eu/news/

Το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να υποβάλει οποιαδήποτε σχόλια και προστάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2023.


Εκδρομή συνταξιούχων


Φιλανθρωπική εκδήλωση στη Σιά 16/10/2022


Ανακοίνωση: Θέση Σχολικού Βοηθού/Συνοδού για πρωινή απασχόληση

Η Σχολική Εφορεία Σιας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενες/ους για πλήρωση μίας (1) θέσης Σχολικού Βοηθού/Συνοδού Πρωινής Απασχόλησης, στο Δημοτικό Σχολείο και Δημόσιο Νηπιαγωγείο της κοινότητας, με ωράριο από 7:15-13:35.

Απαιτούμενα Προσόντα:

 1. Απολυτήριο Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.
 2. Να είναι υγιής, βάσει σχετικού πιστοποιητικού από κυβερνητικό γιατρό.
 3. Δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγού, ψυχολογίας, νοσηλευτικής, κοινωνικού λειτουργού ή άλλου, συναφές με την εργασία θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.

Παρακαλούνται όλες/όλοι οι ενδιαφερόμενες/νοι  όπως προσκομίσουν στη σχολική Εφορεία Σιας επιστολή, με την οποία να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις. Οι επιστολές θα πρέπει να κατατεθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο σε κλειστό φάκελο, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στη Σχολική Εφορεία Σιας, στο τηλέφωνο 22465340.


Ανακοίνωση: Θέση Σχολικού Βοηθού/Συνοδού-Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο

Η Σχολική Εφορεία Σιας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενες/ους για πλήρωση δύο (2) Θέσεων Σχολικού Βοηθού/Συνοδού Προαιρετικού Ολοήμερου, στο Δημοτικό Σχολείο και Δημόσιο Νηπιαγωγείο της κοινότητας, με ωράριο από 13:30-15:00.

Απαιτούμενα Προσόντα:

 1. Απολυτήριο Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης.
 2. Να είναι υγιής, βάσει σχετικού πιστοποιητικού από κυβερνητικό γιατρό.
 3. Δίπλωμα ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγού, ψυχολογίας, νοσηλευτικής, κοινωνικού λειτουργού ή άλλου, συναφές με την εργασία θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.

Παρακαλούνται όλες/όλοι οι ενδιαφερόμενες/νοι  όπως προσκομίσουν στη σχολική Εφορεία Σιας επιστολή, με την οποία να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις. Οι επιστολές θα πρέπει να κατατεθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο σε κλειστό φάκελο, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στη Σχολική Εφορεία Σιας, στο τηλέφωνο 22465340.


Θεατρική παράσταση 28/7/2022

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «ΟΥΛΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ», μια ξεκαρδιστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Ξένιου Ξενοφώντος.

Το έργο μας υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων, με την Λελέ Νταλμάς να αρνείται ο γιός της να παντρευτεί την αγαπημένη του που είναι από χωριό και προσπαθεί αυτός ο γάμος να μη γίνει ποτέ… Ως αποτέλεσμα, διαδραματίζονται μια σειρά από ευτράπελα και η ίδια φτάνει στο σημείο να ντυθεί στα μαύρα, γιατί θεωρεί ότι χάνει το γιο της…

Μέσα από το έργο, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την αναβίωση του Κυπριακού Γάμου και των εθίμων του τόπου μας!

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αθηνά Βιολάρη, Αντρούλα Αγαθαγγέλου, Ξένιος Ξενοφώντος, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Κωνσταντίνα Μενοίκου και Γιώργος Αντωνίου.

Σας καλούμε όλους για να απολαύσουμε μαζί μια ευχάριστη θεατρική βραδιά, ένα έργο με πολύ γέλιο!

Το έργο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου  και ώρα 20:15 στo Κοινοτικό Αμφιθέατρο Σιας.

Είσοδος Δωρεάν


Ζήτηση προσφορών


Θεατρική Παράσταση 11/07/2022


ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας και οι Οικογένειες των Ηρώων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας,
το Ετήσιο Μνημόσυνο των ΠΕΣΟΝΤΩΝ και τη Δέηση για Ανεύρεση των ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ της Κοινότητας Σιας.
Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 στις 8:30 π.μ.-Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης στη Σια.
Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών κ. Χρίστος Ιακώβου.
Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων,
στο προαύλιο του Κοινοτικού Συμβουλίου Σιας.

Για κατάθεση στεφάνων
Π.Α.: Μέχρι 14 Ιουλίου 2022
Τηλ. 22465340, 99352595

 Διοργανωτές:                                                                                                                                   
Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας   
Οι Οικογένειες των Ηρώων 


Απογραφή πληθυσμού 

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI H AΠOΓPAΦH TOY ΠΛHΘYΣMOY KAI TΩN KATOIKIΩN ΓIA THN KOINOTHTA MAΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ. H AΠOΓPAΦH ΘA ΓINEI ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ AΠO TΗΝ ΚΑ ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ AP. THΛEΦΩNOY 95-138604
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΉ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.


Αιμοδοσία στην Σιά 20/06/2022


Η κοινότητα Σιάς εντάσσεται στο πρόγραμμα ανακύκλωσης  


Προσοχή – Ανακοίνωση


 

Προσοχή – Ανακοίνωση


Προσφορές για το πάρκο

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.Επαναλειτουργία ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ στην κοινότητα

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, σας ενημερώνει ότι επαναλειτουργεί ο χώρος αποκομιδής σκυβάλων και κλαδεμάτων ( Πράσινο Σημείο), στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης και της ανάγκης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.
Το Πράσινο Σημείο βρίσκεται στην τοποθεσία ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μεταφέρουν δωρεάν:

 • Πράσινα απόβλητα κήπου (φύλλα, χόρτα, γρασίδι, κλαδιά)
 • Έπιπλα (διάφορα ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, τραπέζια, καναπέδες)
 • Ξυλεία (κλαδιά, ξύλινες συσκευασίες)
 • Ηλεκτρικές Συσκευές
 • Μεταλλικές Κατασκευές

Στο Πράσινο Σημείο θα παραλαμβάνονται απόβλητα μόνο από τους κατοίκους της κοινότητας και θα λειτουργεί τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

 • Τετάρτη 14:00-16:00
 • Σάββατο 11:00-16:00

Με τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου το Κοινοτικό Συμβούλιο στοχεύει στη δημιουργία υποδομής που θα συμβάλει στην αύξηση της καθαριότητας της κοινότητάς μας.


Αναστολή Πράσινου Σημείου στην κοινότητα μας

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας ενημερώνουμε ότι  αναστέλλεται η λειτουργία του Πράσινου Σημείου στην κοινότητά μας, μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς  το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου  στο  συγκεκριμένο χώρο.

Σας αναφέρουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας μπορούν να μεταβαίνουν και να εναποθέτουν ΔΩΡΕΑΝ τα απόβλητά τους στο Πράσινο Σημείο Αλάμπρας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο πεδίο βολής Ιδαλίου και στο οποίο μπορούν να μεταφέρονται στερεά απόβλητα (κλαδέματα, στρώματα, έπιπλα, μπάζα, πλαστικά, αλουμίνιο, ξύλα, λαμπτήρες, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικές κατασκευές κλπ).

Οι Ώρες Λειτουργίας του Πράσινου Σημείου Αλάμπρας είναι οι ακόλουθες:

 • Δευτέρα – Σάββατο : 09:00 – 18:00 (Χειμερινό Ωράριο) και 09:00 – 20:00 (Θερινό Ωράριο)
 • Κυριακή:  09:00 – 14:00

Παρακαλούνται όλοι πολίτες όπως χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο για μεταφορά διαφόρων αποβλήτων και να αποφεύγουν τη ρήψη τους σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στην κοινότητα, για αποφυγή τόσο της ρύπανση του φυσικού μας χώρου  όσο και της δημιουργίας εστιών μόλυνσης.


Έναρξη προγραμμάτων ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΑΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗΒΕΝ ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ 22/9/2020


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» το οποίο προσφέρει ευκαιρίες άθλησης με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας, είναι σε θέση να προσφέρει προγράμματα γυμναστικής στην κοινότητά μας για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα προγράμματα που θα μπορούσαν  να προσφερθούν στην κοινότητα μας  άμεσα, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι τα πιο κάτω:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ  (Από παιδιά 4 χρονών και άνω) –ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-17:30
  Στο Πρόγραμμα Γενικής Άθλησης
    διδάσκονται  τα αθλήματα:  Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Αγωνίσματα Στίβου καθώς και πρόγραμμα εκμάθησης Τένις (ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει). Στόχος του προγράμματος είναι η προ-αθλητική προετοιμασία και η παροχή κινήτρων για περαιτέρω ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διαρκής βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των παιδιών.
 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ  (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ)- ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-19:30
  Στα πλαίσια προγράμματος γενικής άθλησης προσφέρεται το πρόγραμμα γυμναστικής functionaltraining για ομάδες ενηλίκων.
  Η λειτουργία και των δύο προγραμμάτων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Για το σκοπό αυτό παρακαλώ όπως δηλώσετε ενδιαφέρον στο Κοινοτικό Συμβούλιο (22465340), μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κοινοτικό Συμβούλιο.


Μήνυμα από το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις Aγιες Μέρες που έπονται

Αγαπημένοι μας συγχωριανοί,

Ζούμε αναμφισβήτητα κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι μέρες που διανύουμε είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερες και σε συνάρτηση με τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί για περιορισμό της εξάπλωσης, καλούμαστε όλοι, με σύνεση και υπομονή να ακολουθήσουμε ευλαβικά τους κανονισμούς, με στόχο να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμαστε όλοι οι Πιστοί να βαδίσουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να γιορτάσουμε την Ανάσταση με πολύ διαφορετικές συνθήκες. Μακριά από τις Εκκλησίες μας και μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπα, καλούμαστε ο καθένας ξεχωριστά να πορευθούμε στη Μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και να ζήσουμε το αληθινό νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής που αποτυπώνεται με το θρίαμβο της αγάπης και της λύτρωσης.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους δύναμη και υπομονή και να περάσουμε τις ¶γιες αυτές μέρες με προσευχή και ιδιαίτερη προσοχή!

«Καλή Ανάσταση»
«Μένουμε Σπίτι»


Σημαντική Ανακοίνωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κορoνοϊού στην Κύπρο, σημειώνεται ότι η συνεργασία OΛΩΝ, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση, παρακολουθώντας τις εγκυκλίους και ανακοινώσεις των Αρμόδιων Αρχών και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα.

Μετά και από τις τελευταίες οδηγίες που έχουμε πάρει από την Ένωση Κοινοτήτων σας αναφέρουμε τα πιο κάτω, τα οποία αφορούν έκτακτα μέτρα τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση της εξάπλωσης του κορoνοϊού:

1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος θα εξυπηρετούν τους πολίτες ΜΟΝΟ αφού πρώτα ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί τηλεφωνικώς στο Κοινοτικό Συμβούλιο ή στον Κοινοτάρχη και εξασφαλίσει ραντεβού σε ώρα και ημέρα που θα του υποδειχθεί. Σας τονίζουμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις για αιτήματα που δεν είναι ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και που μπορούν να διευθετηθούν αργότερα.

2. Σας αναφέρουμε ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις όλων των κοινοτικών Συμβουλίων αναβάλλονται.

3. Σας αναφέρουμε ότι κατά είσοδο σας στο Συμβούλιο, πρέπει να προχωρείτε με απολύμανση των χεριών σας με ειδικό αντισηπτικό το οποίο έχουμε στην είσοδο.

4. Όσοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή ήρθαν σε επαφή με άτομα τα οποία έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή με άλλα άτομα, τηρώντας τις 14 μέρες περιορισμού!

5. Να περιορίσουμε όλοι άσκοπες μετακινήσεις και συγκεντρώσεις, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού και για να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

6. Φροντίζουμε επιμελώς την ατομική μας υγιεινή, με καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών!

7. Να καθαρίζουμε, να απολυμαίνουμε και αερίζουμε τακτικά το σπίτι και τους χώρους εργασίας μας!

Για την ασφάλεια όλων μας και στα πλαίσια της συμβολής όλων για μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων, χρειάζεται η αντιμετώπιση του θέματος με υπευθυνότητα! Θα πρέπει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα και κρισιμότητα των στιγμών και να τηρούμε με ευλάβεια τις όποιες αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται για ένα και μοναδικό στόχο: Μείωση της διασποράς του ιού μέχρι την εξάλειψη!
Ακάλυπτοι Λάκκοι εντός της Κοινότητας

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Επανερχόμαστε ξανά στο θέμα των «Ακάλυπτων Λάκκων», μετά και από το ατυχές περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στην κοινότητά μας πριν από μερικές εβδομάδες και τονίζουμε την υποχρέωση μας για κάλυψη ακάλυπτων λάκκων, ενόψει και της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον περί της Ενιαίας Διαχείρισης των Υδάτων Νόμο, όλοι οι κάτοχοι άδειας έργου υδροληψίας, οφείλουν να το διατηρούν επαρκώς καλυμμένο ή περιφραγμένο ή να μεριμνούν ώστε αυτό να προστατεύεται επαρκώς με μόνιμη κατασκευή, για αποφυγή δημόσιου κινδύνου.

Για την τήρηση και εφαρμογή του πιο πάνω νόμου, καθώς και για την προστασία και εξάλειψη οποιουδήποτε κινδύνου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν στα τεμάχιά τους ακάλυπτους λάκκους, να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε ασφαλή κάλυψη ή περίφραξή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η μη συμμόρφωση με τον πιο πάνω νόμο, συνεπάγεται και την ποινική δίωξη των παραβατών.

Ταυτόχρονα, σε περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώσετε την παρουσία ακάλυπτου λάκκου σε οποιοδήποτε αγροτεμάχιο ή ακίνητο, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Με τη συνεργασία και την έμπρακτη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο από την παρουσία ακάλυπτων λάκκων στην κοινότητά μας και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας τόσο για μας όσο και για τα κατοικίδιά μας.


 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σιας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας οργανώνει τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στη Σια τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», που θα περιλαμβάνει:

 1. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στις 10:30π.μ. (λόγω έλλειψης χώρου στην εκκλησία θα εισέλθουν μόνο τα λάβαρα του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Σχολείου Σιας.  Τα υπόλοιπα λάβαρα θα παραταχθούν έξω από την εκκλησία)
 2. Πανηγυρικό της ημέρας από την κ. Μαρία Καραγιάννη, Διευθύντρια Δημοτικού Σιας
 3.  Παρέλαση (γύρω στις 10:45π.μ.)
 4. Δεξίωση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας

Η προσπάθεια του Σχολείου είναι να πάρει ο εορτασμός πανηγυρικό, περιφερειακό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή κατά το δυνατό και των οκτώ κοινοτήτων της περιφέρειας του Γυμνασίου (Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας, Σιας, Μοσφιλωτής, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Κόρνου και Πυργών) και ως εκ τούτου προτρέπεστε να συμμετάσχετε στον Εορτασμό.  Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν παιδιά του Γυμνασίου και παιδιά από τα δημοτικά σχολεία των οκτώ κοινοτήτων, καθώς και νηπιαγωγεία της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας.

Όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις των πιο πάνω κοινοτήτων είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν στην παρέλαση με τις σημαίες (ελληνικές, κυπριακές) και τα λάβαρά τους. 

Οι αντιπροσωπείες των σωματείων, μετά τη δοξολογία, παρακαλούνται να μεταβούν στον χώρο εκκίνησης της παρέλασης, όπου οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, που έχουν και τη γενική ευθύνη, θα  τους ταξιθετήσουν στους αντίστοιχους χώρους.

Η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος, η Μαθητική Κοινότητα
του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας
και το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας

Παρακαλώ απαντήστε μέχρι την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, για έγκαιρο και καλύτερο προγραμματισμό της Παρέλασης.  Σωματεία και Οργανώσεις που δεν θα δηλώσουν, θα μπουν σε τυχαία σειρά, όπως θα αποφασίσουν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου, που είναι και Υπεύθυνοι της Παρέλασης.

 


Ανακοίνωση

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος θα συνλειτουργήσει με το νέο Πάτερ της εκκλησίας μας που θα χειροτονηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή θα ακολουθήσει δεξίωση στο κοινοτικό συμβούλιο ΣΙΑΣ.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, σε συνεργασία με το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», παρουσιάζουν τη Θεατρική Παράσταση «Οι Μαννοί» (Οι Ηλίθιοι) μια επίκαιρη και εξαιρετική κωμωδία του Neil Simon, σε διασκευή/μετάφραση στην κυπριακή διάλεκτο του Μιχάλη Ττερλικκά και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μελέκη.

Το έργο είναι ένα ευφυές θεατρικό παραμύθι, γραμμένο με παιγνιώδη και παρωδιακή διάθεση, μια έξυπνη φάρσα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, μια σύγχρονη παραβολή, η οποία μιλάει με άκρως ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο για το φόβο, την υποταγή, τις προκαταλήψεις, την άγνοια, τις δεισιδαιμονίες και τη χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης.

Η ιστορία διαδραματίζεται πριν από κάμποσα χρόνια, στο χωριό «Εξίκκιν», της έβδομης επαρχίας της Κύπρου, της «Αναπαλωτούσας». «Στη Χώραν, ένας νέος δάσκαλος, δκιαβάζει στην εφημερίδαν ότι στο χωρκόν «Εξίκκιν», κάποιος γιατρός ζητά δάσκαλον για την κόρην του. Πκιάννει την στράταν, φτάνει στο χωρκόν τζαι τους πρώτους που βρίσκει τζαι συντυχάνει μιτά τους, καταλάβει ότι κάτι εν πάει καλά με το νουν τους. Ύστερα μαθθαίννει ότι το χωρκόν δέρνει το μια κατάρα, που τους κάμνει να γεννιούνται ούλλοι μαννοί, μα τζαι να μεν ιμπορούν να αγαπήσουν. Τζαι το σειρόττερον, όποιος μείνει στο χωρκόν πάνω που 24 ώρες μαννέυκει τζαι τζείνος, εξόν τζ’αν καταφέρει να γητέψει την κατάραν πριχού να μαννέψει. Η μαθήτριά του, η Σοφία εν’ σωστή ανεράδα στην ομορκιάν, μα θεόμαννη. Ο δάσκαλος ερωτέυκεται την τζαι παλέυκει να την μάθει γράμματα, μέσα σε 24 ώρες, να την γιατρέψει που την μαννοσύνην της τζαι να γητέψει την κατάραν για να μπορέσει τζαι τζίνη να αγαπήσει…»

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ζωή Κυπριανού, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Τουμάζου, Φοίβος Γεωργιάδης, Μόνικα Μελέκη, Μαρία Ζορλή, Δημήτρης Χ’’Παύλου, Ειρήνη Αθανασίου και Χρίστος Κυριάκου.

Σας καλούμε όλους για να απολαύσουμε μαζί μια ευχάριστη θεατρική βραδιά, ένα έργο με πολύ γέλιο, με μηνύματα και γραμμένο στην καλή Κυπριακή διάλεκτο, που το κάνει προσιτό και οικείο στο ευρύ κοινό.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στo Κοινοτικό Αμφιθέατρο. Είσοδος ΔωρεάνΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 09/07/2019

ΩΡΑ

7:00-9:00 MM

ΧΩΡΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 


Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιάΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» το οποίο προσφέρει ευκαιρίες άθλησης με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας, είναι σε θέση να προσφέρει προγράμματα γυμναστικής για παιδιά από 4 χρονών και πάνω.

Τα προγράμματα που θα μπορούσαν  να προσφερθούν στην κοινότητα μας  τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι τα πιο κάτω:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΑΘΛΗΣΗ  (Από 4 χρονών)
  Στο Πρόγραμμα Γενικής Άθλησης
    διδάσκονται  τα αθλήματα:  Ποδόσφαιρο, Καλαθόσφαιρα, Χειροσφαίριση, Αγωνίσματα Στίβου και διεξάγεται στον αθλητικό χώρο του σχολείου  μας.
  Στόχος του προγράμματος είναι η προ-αθλητική προετοιμασία και η παροχή κινήτρων για περαιτέρω ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διαρκής βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των παιδιών.
 2. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ( Taekwondo ) ή HAPKIDO (Από 4 χρονών)
  Πολεμικές τέχνες που προσφέρουν στα παιδιά( αγόρια και κορίτσια) πολλά πνευματικά και σωματικά οφέλη όπως: πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, σεβασμό, επιμονή, αυτοέλεγχο, κοινωνικοποίηση κ.α.
 3. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  Δημοφιλές ομαδικό άθλημα, στα πλαίσια του οποίου τα παιδιά θα αναπτύξουν τις
    ικανότητες και δεξιότητες τους, θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και θα διδαχθούν τα βασικά στοιχεία της τεχνικής και τακτικής του αθλήματος, καθώς και τους κανονισμούς του.

Κόστος :
Το κόστος για συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται περίπου
  στα €80-€120 ευρώ για ολόκληρο το χρόνο ( Σεπτέμβριο- Ιούνιο) και πληρώνεται σε 3 δόσεις. 
Για να μπορέσουν να δημιουργηθούν τμήματα θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον από τα παιδιά της κοινότητας μας.

Για το σκοπό αυτό παρακαλώ όπως δηλώσετε ενδιαφέρον  στο τηλέφωνο του Κοινοτικού Συμβουλίου (22465340) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ, καθώς και σε ποιά προγράμματα ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε. Μπορείτε να επιλέξετε και τα 3 προγράμματα.


Παγκύπριος Έρανος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (14/05/2019)

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ) θα επισκεφθούν το χωριό μας εθελόντριες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες θα συνοδεύονται από εθελόντριες της κοινότητάς μας, στα πλαίσια του παγκύπριου εράνου, ο οποίος διεξάγεται από πόρτα σε πόρτα.

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, είναι ένας ανθρωπιστικός οργανισμός, που στηρίζεται σε εθελοντές και καθοδηγείται από τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και έχει ως αποστολή του τη βοήθεια, πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε όλο τον κόσμο, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου, χωρίς διάκριση γένους, φύλου, ηλικίας, κοινωνικής θέσης, θρησκείας ή πολιτικής τοποθέτησης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί στη θετική μας ανταπόκριση με οποιαδήποτε χρηματική εισφορά. Η βοήθειά όλων μας σημαίνει πολλά και θα συμβάλει ώστε να δώσουμε πρακτική βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη και έχουν κτυπηθεί από κάποια συμφορά.

 Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Παραδοσιακή εκδήλωση (2/6/2019)

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργανώνει Φεστιβάλ στις 2 Ιουνίου με την επωνυμία «Παράδοσης καλέσματα τζιαι που τη Σιάν εδέσματα» !
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα γίνεται απόσταξη ζιβανίας, ψήσιμο και κοπή τραχανά, πίττες της σάτζιης και λουκουμάδες,  παρασκευή χαλουμιών και παλουζέ κ.λ.π.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα εκτίθενται παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα. Παρακαλούνται οι συγχωριανοί μας που διαθέτουν στα σπίτια τους οποιαδήποτε παραδοσιακά εργαλεία ή αντικείμενα και μπορούν να τα δανείσουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο, να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

 • Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας 22465340
 • Σέργιος Μιχαήλ 99352595
 • Μαρία Κωστή 99857736
 • Αντρέας Χρυσοστόμου 99609766
 • Γερόλεμος Παυλή 99550231
 • Κούλλης Κυριάκου 99460542
 • Μάκης Παναγιώτου 99651879
 • Φίλιππος Φιλίππου 99609483

Όλα τα αντικείμενα και εργαλεία, τα οποία θα δανειστούν για την εκδήλωση, θα επιστραφούν με ασφάλεια στους ιδιοκτήτες.

Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας


Προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου

Από το Κοινοτικό Συμβούλιο Σιας, ζητούνται προσφορές για ενοικίαση του Κοινοτικού Πάρκου, με σκοπό τη χρησιμοποίησή του ως εστιατορίου, ταβέρνας, καφετέριας, με διάρκεια συμβολαίου 2 συν 1 χρόνια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καθορίζει ως ελάχιστη τιμή προσφοράς το ποσό των €150, η οποία αφορά ΜΟΝΟ τους 6 Καλοκαιρινούς μήνες (για τους υπόλοιπους 6 μήνες θα δικαιούται να το διαχειρίζεται ΔΩΡΕΑΝ). Σημειώνεται ότι καμία άδεια δε θα παρέχεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα, ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση, για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας, μουσικής, προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών, υπηρεσιών διαδικτύου, ή οποιασδήποτε άλλης υποχρεωτικής άδειας.

Για οποιεσδήποτε αλλαγές στο χώρο του πάρκου, ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς το Κοινοτικό Συμβούλιο και να προχωρά μόνο μετά από γραπτή συγκατάθεση του Συμβουλίου.

Ως χώροι ενοικίασης καθορίζονται η νεοανεγερθείσα αίθουσα και η κουζίνα και για διευκόλυνση των εργασιών παραχωρούνται ο απέναντι πλακόστρωτος χώρος και οι τουαλέτες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν τις προσφορές τους σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώνουν ευκρινώς το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παραχωρεί το χώρο για διάφορες εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης με τον ενοικιαστή.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο, για να διευκρινιστεί ποιος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Συμβουλίου. 

Οι βασικοί όροι του συμβολαίου θα καθοριστούν με δικηγόρο.


Στα Μονοπάτια της Παράδοσης (10/5/2019)


Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Αγαπητοί  Συγχωριανοί,

Με την ευκαιρία της Μεγάλης Γιορτής του Πάσχα, το Κοινοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλα τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, σας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα  καλείστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητάς μας στις 4:00 μ.μ., να γιορτάσουμε την Ανάσταση με Παραδοσιακά Παιχνίδια. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται Φλαούνες και Κόκκινα Αυγά!

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος, τα Μέλη και το Προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους σας Καλό Πάσχα και η Ανάσταση να φέρει σε όλους Υγεία και Ευτυχία!


ΠΡΟΣΟΧΗ
«Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού από τις κροτίδες, ακόμη και ακρωτηριασμού»!


 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε συγχωριανούς μας, που έμειναν άνεργοι λόγω της οικονομικής κρίσης ή δεν μπορούν να εργαστούν λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και σας καλούμε να προσφέρετε και εσείς έστω κι από το υστέρημά σας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.
Για όσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα υπάρχει  λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου με αρ. 357006008351.

Για να μη θιγούν ή στοχοποιηθούν οικογένειες, η όλη προσπάθεια γίνεται διακριτικά και με πλήρη εχεμύθεια. Εάν κάποιος χρειάζεται στήριξη ή γνωρίζει κάποιο συγχωριανό μας που νομίζει ότι πρέπει να βοηθηθεί και δεν ήρθε σε γνώση μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με:

 • Τον Πρόεδρο του Κοιν. Συμβουλίου κ. Σέργιο Μιχαήλ (Πισσία)  τηλ. 99352595
 • Την Αντιπρόεδρο του Κοιν. Συμβουλίου κα Μαρία Κωστή τηλ. 99857736

Aυτό το ΠΑΣΧΑ ας μη λείψουν από καμιά οικογένεια τα απαραίτητα!

 

Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
VIDEO
 
3D GALLERY
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.